leke-tedavisi

Leke Tedavisi Nedir?

Leke tedavisi; Lekeler çeşitli sebeplerden ciltte meydana gelen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bir cilt sorunlarıdır. Lekelerin oluşumları farklı sebeplere bağlı olmasından dolayı bu sebeplere bağlı olarak geliştirilmiş leke tedavileri mevcuttur.

Cilt lekeleri altında yatan sorun uzman hekim tarafından teşhis edilerek nasıl bir leke tedavisi uygulanması gerektiğine karar verilmelidir.

Uzman hekim leke teşhisini yaptıktan sonra vakit kaybetmeden leke tedavine başlamak bazı durumlarda hayati önem taşır. Örneğin leke kanser hastasında meydana gelmiş ve altta yatan sebep kanser kaynaklı olduğu teşhis edilmişse mutlaka en kısa sürede leke tedavisi başlanmış olmalıdır.

Cilt lekelerinin meydana gelmesinde en etkili olan sorun melanin yani cilde rengini veren maddenin seviyesinde oluşan bozukluktur. Leke tedavilerinde de amaç melanin seviyesini olması gereken düzeye çıkarmaktır.

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leke tedavisi için belirlenmiş sabit bir yöntem yoktur. Her leke için teşhisi önem taşır. Leke teşhisi yapıldıktan sonra mutlaka uygun olan tedavi şekli belirlenir ve bu tedavi şeklini hastaya uzman hekim bilgilendirerek hastayı hazırlar.

Kişinin cilt yapısı ve lekenin derinliğine, çeşidine göre birden fazla tedavi yöntemi vardır. Her birey için farklı olan tedavi şekilleri tamamen hastanın leke çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Öncelikle leke tedavi işleminde asıl amaç teşhisi doğru yaparak altta yata sebepleri bulmak ve bu nedenle doğrultusunda leke tedavi işlemi belirlemektir.

Leke tedavileri genellikle yaz aylarında değil de sonbahar aylarında ya da kış aylarında yapılmalıdır ki güneşin zararlı etkilerinden korunması sağlansın. Genelde oluşan cilt lekeleri güneşten kaynaklı olduğu için öncelikle güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak gereklidir.

İlginizi Çekebilir!  Saç Dökülmesi Tedavisi

Leke Tedavi Yöntemleri

Leke tedavi işlemi için kullanılan yöntemler hastanın cilt yapısı ve leke çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Uzman hekim kontrolü sonrası belirlenen leke tedavi yöntemleri başında kimyasal peeling gelmektedir ve soyma işleminde meyve asitlerinden faydalanılır.

4-6 seans uygulama yeterli olmaktadır. Diğer bir yöntem mezoterapi yöntemidir ve bu yöntemle leke giderici özel karışımların cilt altına enjekte edilmesi şeklinde gerçekleşir. Bu yöntemle cilt lekeleri kısa bir sürede iyileştirilmiş olur.

Mezoterapi ile leke tedavi tek başına yeterli olabileceği gibi diğer yöntemlerle de karıştırılarak uygulaması yapılabilir. Lazer tedavi yönteminde cilt renk tonuna ve rengine göre lazer yoğunluğu ayarlanarak yapılır.

Bazı lazer türleri uygulaması hafif lekelerde etkili sonuçlar verirken bazı lazer tedavileri çok koyu renkte olan lekelerde etkilidir. Güneş koruyucu kremlerle yapılan leke tedavisi ise güneş lekelerinin oluşumunu ve lekelerin oluştuktan sonraki durumlarını iyileştirmek için uygulanmaktadır. Her hastaya ve her lekeye göre farklı tedavi yöntemlerini uzman hekim belirlemektedir.

Cilt Leke Tedavisi

Cilt lekesi meydana gelmesi durumunda vakit kaybetmeden kontrol edilmek üzere uzman hekime başvurmak önemlidir. Bu gibi leke oluşumlarında erken tanı oldukça önemlidir.

Erken tanının önemi hem leke ilerlemesini engellemek hem de farklı sorunlara yol açılmasının önüne geçilmektir. Cilt lekelerinin birçok olası nedeni vardır ve cilt lekesinin tedavisi farklılık gösterir.

Cilt lekelerinin oluşum hikayelerini bilmek önemlidir. Örneğin doğum sonrası oluşan doğum lekeleri tedavi gerektirmeyerek zararsız olan lekelerken kanser rahatsızlığı sonucu oluşan lekeler ise acil tedavi gerektiren lekelerdendir. Cilt leke tedavisi için erken tanının önemi hayati iken erken yapılan tedavilerde genellikle görüntü daha iyi olmaktadır.

Leke Tedavisi Yaptıranlar

Leke tedavisi yaptıran kişiler lekelerinden kurtularak cilt görünümünü iyileştirmiş olurlar ve altta yatan herhangi bir rahatsızlık sonucu oluşan lekeler mevcut ise rahatsızlığında tedavisi gerçekleşmiş olur.

İlginizi Çekebilir!  Boyun Germe

Leke tedavilerinde asıl yapılması gereken öncelikle leke oluşumunu önlemektir. Leke oluşumunun nedenleri belirlendikten sonra kişi kendi günlük yaşamında leke oluşumu için önlem alması gereklidir.

Leke oluşumunu önlemek için öncelikle güneş koruyucu krem kullanmak ve güneşin dik geldiği saatlerde dışarda bulunmamak gereklidir.

Güneş lekeleri en sık ciltte görülen lekeler olduğu için leke tedavi işlemi yaptırmayı düşünmeden önce mutlaka kişi güneş ışınlarından kendini korumalı ve uzman hekimin önerileri doğrultusunda leke oluşumunu önlemek adına tedbirler almalıdır.

Mutlaka leke önleme yolları iyi araştırmalı ve cilt bakımları aksatılmadan yapılmalıdır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmalı ve zararlı maddelerin kullanımından uzak durulmalı, cildi nemlendirici ve besleyici bakım ürünleri kullanılmalıdır.

Kişi cildine iyi bakarsa ciltte başka bir rahatsızlık söz konusu olmadan leke oluşumunu önlemiş olur. Bu noktalara dikkat ederek kişiler leke oluşumunun önüne geçmiş olur ve cildi her zaman ışıl ışıl bir görünümde olur.

Leke Tedavisi Fiyatları 2025

Leke tedavisi için öncelikle leke teşhisi yapılması önemlidir. Kişi cildinde leke fark etmesi durumunda leke teşhisi için mutlaka bir uzman doktora başvuru yapması gereklidir.

Leke cinsi ve hastanın durumu göz önünde bulundurularak uzman hekim tedavi yöntemi belirleyecektir ve belirlenecek olan tedavi yöntemi de leke tedavisi fiyatları 2025 hakkında bilgi veriyor olacaktır.

Cilt lekeleri ne kadar yoğun ve ne kadar geniş bir alana yayılmış ise seans süreleri uzama gösterecektir ve normal olarak da leke tedavi fiyatları 2025 da değişkenlik gösterecektir. Leke tedavi işlemind  uygulanacak fiyat politikası seans süresine göre merkezlerde belirlenmektedir.

Net bir fiyat bilgisi için mutlaka uzman hekimle görüşme yapmak gerekirken genel olarak bakıldığında 500 ile 3000 TL arası leke tedavi fiyatları belirlenmiştir. Leke tedavisi fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

İlginizi Çekebilir!  Hücre Yenileme

Bu metin sadece bilgi amaçlıdır.