peeling

Peeling Ne Demek?

Peeling, cildi temizlemek için genellikle yüz bölgesinde oluşan ölü derileri atmak için kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Öncelikle peelengin daha iyi anlaşılması için kelime anlamı ve tanımını söylemek daha doğru.

“Soymak “anlamına gelen bu kelime ciltteki ölü derileri ve lekeleri soyduğu için bu şekilde kullanılır. Cildin en üstünde bulunan tabaka ancak peeling sayesinde soyulur ve daha ince bir hale gelir.

Cildin yenilenmesini ve daha sağlıklı bir hal almasını sağlar. Cilt bakımı için büyük bir görev üstelenen peeling hazır olarak alınabileceği gibi evde doğal malzemelerde de rahatlıkla hazırlanabilir. Yine aynı şekilde diğer bir faydası da eğer ciltte pürüzler mevcut ve düzenli bir görüntü yoksa bunu da sağlamaktır.

Peeling Nasıl Uygulanır?

Peelingi daha iyi anlamak için şu şekilde tanıtım yapmak daha faydalı olur ki, bazı peelingler mekanik olur. Örneğin eski zamanlarda kullanılan ve cilde uygulanan şeker karışımının gerek eritilerek gerekse su ile karıştırılarak ciltte kuruduktan sonra soyulma işlemidir.

Gayet doğal ve başka hiçbir malzemeye ihtiyaç duymayan bu yöntem mekanik peelingdir.

Yine aynı şekilde doğal kaplıca sularında bir müddet bekledikten sonra cildin keselenmesi ve ölü derilerin bu şekilde soyulması da mekanik peelinglerden sayılır.

Onlar da tıpkı diğer hazırlanan kozmetik ürünler gibi cildi yenileyici ve parlatıcı bir özelliğe sahiptir. Kimyasal olan peeling ise içerisinde birtakım asitlerin bulunduğu ürünlerdir.

Bu sebeple cilde zarar verip vermeyeceği önceden tespit edilemeyeceğinden dolayı uzman kişiler kontrolünde uygulanması gerekir.

Ciltle ilgili olan ve cildi yenilenen ve adeta şoka uğratarak cildin kendi kendisini onarmasını sağlayan peeling cilt üzerine sürülerek uygulanır.

İlginizi Çekebilir!  Mezoterapi

Peeling Nasıl Yapılır?

Evde gayet kolay bir şekilde hazırlanan peelingler bazen doğal malzemelerden bazen de kozmetik ürünlerden meydana gelirler. Burada önemli olan cilt için herhangi bir zarar veya yan etki teşkil etmeyen ürünleri kullanmaktır.

Her cilt tipi aynı yapıda olmayıp bazısı nemli, bazısı yağlı, bazısı kuru hatta bazıları hassas dahi olabilir. O sebeple cilt tipinize en uygun olan malzemelerden üretilmiş peeling kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Aksi halde cilt bakımı yapılmak istenirken kullanılan ürün cildin tahriş olmasına ve daha kötü bir görünüme sahip olmasına sebebiyet verebilir.

Bu sebeple herhangi bir yan etkisi bulunmayan ve cildinizin de alerjik tepki vermediği bitkisel ürünler veyahut da dermokozmetik ve faydalı ürünlerden oluşan peeling hazırlamak daha doğru bir tercih olacaktır.

Peeling Faydaları

Derecesine göre ciltteki sivilceleri, lekeleri, akneleri, ölü deriyi ve kırışıklıkları giderir. Cildi adeta tazeler ve parlak bir görünüm kazandırır.

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Evde hazırlanan ve doğal maddelerden üretilen peelingler dışında en çok kullanılan ve peeling denildiğinde akla gelenler kozmetik ürünlerdir.

Bu sebeple peeling çeşitleri de kozmetik ürünler arasından şekillenir. İçerisinde birçok madde bulunan peelinglerin bir kısmı yüzeysel olanlardır ki bunlar da bulunan asit oranı oldukça düşüktür.

Genellikle meyve asitlerinin, salisilik ve resorsinol gibi asitlerin daha çok kullanıldığı ve deriyi temizleyici bir özelliğe sahip olan peeling çeşididir.

Cilt için güzel bir temizlik malzemesidir ve bundan daha büyük faydaları görülmeyeceğinden dolayı yüzeysel peelingleri farklı amaçla kullanmamak gerekir.

İkinci kısım ise orta derinlikteki olan peelinglerdir. Bunların içerisinde bulunan asit oranı yüzeysel olanlara nazaran biraz daha fazladır ve içerisinde genellikle tca ve glycolic asit kullanılır.

Orta derinlikteki peeling yüzü diğerine nazaran daha derinlemesine temizler.  Hatta ince ve basit çizgileri, kırışıklıkları da giderebilir.

İlginizi Çekebilir!  Kayaşehir Lazer Epilasyon

Hatta güneş, soğuk veya yaşın ilerlemesinden dolayı ciltte oluşan lekeler varsa bu tür lekeleri de gidermekte yardımcı olacaktır.

Üçüncü kısım ise derinlemesine kimyasal olan peelinglerdir ki, bu peeling genellikle uzman doktor tarafından uygulanır. Zira içerisinde çok ciddi bir derecede kimyasal asitler bulunduğundan dolayı cildi soyar ve yeniler.

Hatta bazen bu derecede lokal anestezi dahi uygulanması gerekebilir. Cilt üzerinde geçmeyen sivilce izleri, kırışıklıklar ve yerleşmiş lekeler varsa bu yöntem sizin için yeterli ve faydalı olacaktır.

Peeling Ürünleri

Birbirinden farklı doğal veya kozmetik malzemeler içeren peeling ürünleri vardır. Kimisi doğal yağlardan ve bitkilerden oluşur ve ciddi olmayan cilt bakımlarında hatta temizliklerinde kullanılır. Kimisi de kozmetik asitlerden oluşur ve etkili sonuçlar doğurur.

Peeling Maske

Cildi onarması ve daha güzel bir hale getirmesi için kullanılan ve en fazla tercih edilen ürünlerden bir tanesi de maskelerdir.

Bu maskeler bazen sivilcelerin ya da izlerinin giderilmesi için, bazen akneler ve atık yağların giderilmesi için, bazen de gözeneklerin açılması ve sıklaştırılması için kullanılır.

Hatta kırışıklıkların giderilmesi daha doğrusu azalması için de oldukça etkili yöntem olan peeling maskeler hazırlaması kolay ve oldukça basittir.

Fakat bazıları içerisinde cildi besleyen vitaminler ve cildin ölü derisini soyucu asitler de barındırdığı için özel olarak kozmetik ürünler satılan yerden alınabilir.

Fakat her maske herkes için uygun olmadığından dolayı öncelikle cilt tipini iyi tanımanız ve ona uygun maskeyi tercih etmeniz gerekecektir.

Peeling Fiyatları 2025

Tüm bu bilgilerden sonra fiyatlarından da bahsedilecek olursa çeşidine göre peeling fiyatları da farklılık arz edecektir. Hatta evde uygulananlar biraz daha uygun fiyatlara denk gelirken uzman kontrolünde yapılan ciddi derecede peelingler daha fahiş fiyatlar içerebilir. Peeling Fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

İlginizi Çekebilir!  Kafa Masajı